Business Planning

Business Planning

De afdeling Business Planning zorgt niet alleen dat alle kosten en cijfers op orde zijn, maar kijkt ook naar de verhalen áchter de rapportages. En dat is een leuke uitdaging in een complexe organisatie als LVNL.

Werken bij Business Planning

Bij Business Planning werken financial controllers, business controllers en planners samen om de financiële zaken voor alle afdelingen van LVNL in kaart te brengen. Van begroting tot jaarverslag, van managementrapportages tot projectadvies, en van ad-hocrapportages tot data-analyse: voor professionals in finance biedt LVNL gevarieerd werk.

Wij zoeken naar doorvragers

Arjan Teamleider business planning

Wat ga je doen als je op deze afdeling komt werken? 

‘Wij werken in een team van vijftien mensen, waarvan de meeste financial controller of business controller zijn. Als financial controller zit je echt bovenop de cijfers: je zorgt voor rapportages, begrotingen en het jaarverslag.

Als business controller ga je, samen met managers, teamleaders en projectleiders, met die cijfers vervolgens de diepte in: lopen de processen nog goed? Worden de doelen nog gehaald? Hoe staat het met de kwaliteit? Daar hebben we een flinke klus aan, omdat er altijd wel ergens sprake is van onvoorziene of veranderende omstandigheden. Samen gaan we dan aan de slag om de cijfers weer op orde te krijgen, en kijken we naar oplossingen om de doelstellingen te halen.

Daarnaast werken er ook drie planners bij Business Planning, die projectleiders en -managers ondersteunen bij hun projecten. Zij geven inzicht in zaken als capaciteit, budgetten en doorlooptijd. Dat biedt vervolgens weer inzicht in de haalbaarheid van onze projectenportfolio en de voortgang van projecten.’

Naar wat voor mensen is Business Planning op zoek?

‘Registeraccountants, business controllers en bedrijfseconomen, met een universitaire achtergrond of een hbo-diploma van een studie als Economie of Bedrijfskunde. Daarbij zoeken we ook naar data-analisten, liefst met financiële expertise. Maar het belangrijkst is hier dat je bereid moet zijn om door te vragen, op zoek te gaan naar het ‘waarom’ achter de cijfers. Wat zijn de doelstellingen? Hoe kunnen we helpen om die te bereiken?

Eigenschappen die helpen als je voor ons wilt werken: nieuwsgierig, kritisch en analytisch zijn. En niet bang zijn voor dynamiek: de dag loopt soms totaal anders dan je dacht. Dat de organisatie complex is, en de geldstromen ook, daar houden wij hier van.’

Wat maakt het zo leuk om hier als business controller of financial controller te werken? 

‘Om te beginnen de sfeer: die is heel open, we werken goed samen en er is altijd wel iemand om met je te sparren. Daarnaast speelt innovatie bij ons een grote rol: zo zijn we bijvoorbeeld aan de slag met zaken als business intelligence, prestatiesturing, risicomanagement en proces monitoring. Op die manier maken we flinke stappen met data-analyse. Ook leuk: er zijn veel doorstroommogelijkheden bij LVNL, ook tussen de verschillende afdelingen.’

Wil jij ook werken bij deze afdeling van LVNL? Kijk dan snel bij de vacatures!

Marks ervaringen op deze afdeling

Marks ervaringen op deze afdeling

Mark is business controller bij LVNL. ‘Na mijn studie Bedrijfseconomie ben ik begonnen bij KPN, en na twee jaar overgestapt naar LVNL. Het verraste me hoe groot en veelzijdig de organisatie is. Als je als business of financial controller van complexe vraagstukken houdt, zit je bij LVNL zeker op je plek!’

Business controller Mark

Business controller Mark

Business controller Mark

Meer persoonlijke verhalen van collega's

Nieuwsgierig naar meer persoonlijke verhalen over het werken bij Luchtverkeersleiding Nederland? Ben jij benieuwd hoe het echt is om te werken als bijvoorbeeld luchtverkeersleider, businessanalist, monteur of developer bij LVNL? Je leest het in deze serie blogs!

Meer persoonlijke verhalen van collega's