Voorlichtingen en Events

Voorlichtingen en Events

Tijdens een voorlichting kom je alles te weten over het werk als luchtverkeersleider, de selectie en de opleiding. En natuurlijk hoor je van luchtverkeersleiders zélf hoe het is om op Schiphol, een regionaal veld of een militair veld te werken. Schrijf je dus snel in voor een van de voorlichtingsdagen, en stel al je vragen!

Meteen inschrijven voor een voorlichting of evenement

Bekijk al onze voorlichtingen en events

welke soort voorlichtingen zijn er?

Wil je meer weten over de verschillende soorten voorlichting? Check dan de vier verschillende soorten voorlichtingen die wij aanbieden hieronder voor meer informatie. 

1. Algemene voorlichting bij LVNL

Tijdens de algemene voorlichtingspresentatie vertellen een luchtverkeersleider en een van onze selectiepsychologen je alles over het werk, de opleiding, de selectie en de werkplek van onze luchtverkeersleiders. Daarna breng je een bezoekje aan de skybox waar je de operationele zaal kunt zien. Je sluit af met een kijkje in een model van onze Schiphol toren.

Handig om te weten over de algemene voorlichting:

 • Deze voorlichting vindt plaats op ons hoofdbureau op Schiphol-Oost. Je hebt een geldig legitimatiebewijs nodig om binnen te komen. Parkeren kan op P57, de kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.
 • Voor de voorlichtingsmomenten op Schiphol-Oost geldt een minimale leeftijd van 17 jaar.
 • Het bezoeken van de verkeerstoren op Schiphol-Centrum maakt géén deel uit van deze voorlichtingsavond.
 • Natuurlijk is het mogelijk om al jouw vragen te stellen aan een van onze verkeersleiders of selectiepsychologen.
 • Hou er rekening mee dat het bij deze voorlichting niet mogelijk is om een introducé mee te nemen. 
Luchtverkeersleider in opleiding Judith

2. Duo-voorlichting bij LVNL

Deze voorlichting vindt net als de algemene voorlichting plaats op ons hoofdbureau op Schiphol-Oost. Inhoudelijk is deze presentatie helemaal hetzelfde als de algemene voorlichting hierboven. Met twee verschillen:

Handig om te weten over de duo-voorlichting:

 • Je kunt de duo-voorlichting al bezoeken wanneer je 16 jaar oud bent.
 • Bij de duo-voorlichting is het wél mogelijk om één introducé mee te nemen.

3. Online Meet & Greet

Heb jij altijd al van een aspirant luchtverkeersleider willen horen hoe het nou écht is om de opleiding tot luchtverkeersleider te volgen? Schrijf je dan in voor dit online event! Aan de hand van een persoonlijk verhaal word je meegenomen door de keuzes, kansen, uitdagingen en ontwikkelingen die je als aspirant luchtverkeersleider tegenkomt. Je kunt deelnemen aan een online voorlichtingsmoment als je tussen de 15 en 30 jaar oud bent. 

Handig om te weten over de meet & greet:

 • Na je aanmelding ontvang je een link om deel te nemen aan een Teams meeting.
 • Je kunt de proeflessen zowel op je laptop als op je mobiel volgen.
Meet and greet luchtverkeersleiders

4. Proeflessen: met LVNL de klas in 

Tijdens deze online voorlichting krijg je een uur lang les van een van onze docenten. Om de maand bieden wij een les aan uit de Basic Training van onze aspirant verkeersleiders. Een perfecte manier om iets meer te weten komen over de inhoud van de opleiding! De lessen die aan bod komen zijn Non-technical skills, Navigatie en Aircraft Performance. Iets meer over de inhoud van deze lessen vind je hieronder.

Handig om te weten over de proeflessen:

 • Na je aanmelding ontvang je een link om deel te nemen aan een Teams meeting.
 • Je kunt de proeflessen zowel op je laptop als op je mobiel volgen.

Welke proeflessen kun je verwachten?

 • PROEFLES NON-TECHNICAL SKILLS

  Als luchtverkeersleider werk je met allerlei geavanceerde systemen die bijdragen aan de efficiëntie en veiligheid in de lucht. Toch zijn ook de niet-technische skills van een luchtverkeersleider onmisbaar. Wat is er nodig om altijd in control te zijn? Hoe reageer je als je onder druk komt te staan? Hoe zorg je ervoor dat je er klaar voor bent als het ineens heel druk wordt? En hoe zorg je ervoor dat je ontspant tijdens je opleidingstijd? Ontdek het in deze proefles!

  Proefles non-technical skills luchtverkeersleider
 • PROEFLES NAVIGATIE

  Hoe bewegen de verschillende typen vliegtuigen zich door ons luchtruim? En op welke manier is het luchtruim zelf in beweging? In een proefles Navigatie gaan we kijken naar het effect van de wind op vliegtuigen - en dus op het werk van de luchtverkeersleider!

  PROEFLES NAVIGATIE
 • PROEFLES AIRCRAFT PERFORMANCE

  Als verkeersleider moet je veel voorkomende vliegtuigen kunnen herkennen. Naast waarom en hoe een vliegtuig vliegt, leer je over eigenschappen als snelheid, gewicht en de zogenaamde Wake Turbulence Category. In deze proefles van het vak Aircraft maak je kennis met de belangrijkste vliegtuigen!

  PROEFLES AIRCRAFT PERFORMANCE

Download spreekbeurtpakket

Zit je in groep 7 of 8 en wil jij je spreekbeurt houden over luchtverkeersleiding? Deze informatie gaat je op weg helpen om een mooie presentatie te maken met informatie over het werk van een luchtverkeersleider.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vragen? Meer weten? Neem contact op!

Afdeling Recruitment en Selectie

Operations

Wil jij aan de slag als luchtverkeersleider bij LVNL? Check de vacature om te zien wanneer je kunt solliciteren en wat deze baan inhoudt. Als je er niet helemaal uitkomt of als je vragen hebt helpen wij je natuurlijk graag!

Afdeling Recruitment en Selectie