Word luchtverkeersleider

Word luchtverkeersleider

Doe jij graag van alles tegelijk, ben je een snelle denker en hak je makkelijk knopen door? Dan is luchtverkeersleider worden echt iets voor jou. Lees snel verder en ontdek alles over het werk, het selectieproces en de opleiding. Check de persoonlijke ervaringen van luchtverkeersleiders zelf, en wie weet vorm jij straks samen met dit team de kracht achter luchtvaart!

werkEN ALS luchtverkeersleider

Wat doe je nou precies als luchtverkeersleider? In de toren of achter de radar zorg je dat het vliegverkeer veilig kan opstijgen en landen, en leid je het verkeer hoog in de lucht in goede banen. Je houdt de vliegtuigen en weersomstandigheden in de gaten en geeft piloten instructies over hoogte, snelheid en landingsbaan. Voor allerlei vliegtuigen tegelijk, dus dat is lekker veel schakelen! Benieuwd of jij die competenties in je hebt?

De ervaringen van luchtverkeersleider Judith

Luchtverkeersleider Judith: 'Je wordt meteen opgenomen in het team'

Lees het interview

dit is het SALARIS van een LUCHTVERKEERSLEIDER

Het werk als luchtverkeersleider is veeleisend, en daar staat dan ook een stevig pakket arbeidsvoorwaarden tegenover. Bij de start van je opleiding ontvang je direct al een salaris van €27.000 bruto per jaar. Dit loopt tijdens de opleiding verder op. Na het afronden van de opleiding verdien je ongeveer €80.000 bruto per jaar. Je hebt daarnaast ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bezoek een voorlichting

Voorlichtingen en evenementen
Zo ziet het werk van luchtverkeersleider Annet eruit

Zo ziet het werk van luchtverkeersleider Annet eruit

Luchtverkeersleider Annet neemt je mee tijdens haar werkdag op Schiphol-Oost

Jouw ontwikkeling staat voorop

welke vooropleiding heb je nodig als luchtverkeersleider?

Voor de opleiding tot luchtverkeersleider heb je een mbo-4, havo- of vwo-diploma nodig, of een hbo-propedeuse. Verder ben je tussen de 17 en 30 jaar oud, ben je stressbestendig, heb je focus, ruimtelijk inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel. En natuurlijk moet je de selectieprocedure succesvol doorlopen!

Ervaringen van anderen

Waar ga je werken? Bekijk de civiele en militaire locaties

Vragen aan een luchtverkeersleider?

Vragen? Meer weten? Neem contact op!

Afdeling Recruitment en Selectie

Operations

Wil jij aan de slag als luchtverkeersleider bij LVNL? Check de vacature om te zien wanneer je kunt solliciteren en wat deze baan inhoudt. Als je er niet helemaal uitkomt of als je vragen hebt helpen wij je natuurlijk graag!

Afdeling Recruitment en Selectie