Word luchtverkeersleider

Word luchtverkeersleider

Doe jij graag van alles tegelijk, ben je een snelle denker en hak je makkelijk knopen door? Dan is luchtverkeersleider worden echt iets voor jou. Lees snel verder en ontdek alles over het werk, de selectieprocedure en de betaalde opleiding tot luchtverkeersleider. Check de persoonlijke ervaringen van luchtverkeersleiders zelf, en wie weet vorm jij straks samen met dit team de kracht achter luchtvaart!

werkEN ALS luchtverkeersleider

Wat doe je nou precies als luchtverkeersleider? In de toren of achter de radar zorg je dat het vliegverkeer veilig kan opstijgen en landen, en leid je het verkeer hoog in de lucht in goede banen. Je houdt de vliegtuigen en weersomstandigheden in de gaten en geeft piloten instructies over hoogte, snelheid en landingsbaan. Voor allerlei vliegtuigen tegelijk, dus dat is lekker veel schakelen! Is luchtverkeersleider worden iets voor? Solliciteer dan direct!

Let op: Solliciteer vóór 1 december om in aanmerking te komen voor een opleidingsplek in 2024!

21 jaar en luchtverkeersleider | Het verhaal van Martijn

21 jaar en luchtverkeersleider | Het verhaal van Martijn

Martijn volgt de opleiding tot luchtverkeersleider bij. Bekijk hoe hij zijn opleiding ervaart.

Hoe word je luchtverkeersleider?

Om aan de opleiding tot luchtverkeersleider te mogen beginnen heb je een mbo-4, havo, vwo, hbo (of een hbo-propedeuse) of wo diploma nodig.  Verder ben je minimaal 17 en maximaal 30 jaar oud voor je aan de selectieprocedure begint. Daarnaast ben je stressbestendig, heb je focus, ruimtelijk inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel. Dit wordt allemaal getest tijdens de selectieprocedure en wanneer je deze succesvol hebt doorlopen mag je beginnen aan de opleiding tot luchtverkeersleider!

Salaris tijdens de opleiding

De opleiding tot luchtverkeersleider is veeleisend, en daar staat dan ook een stevig pakket arbeidsvoorwaarden tegenover! Bij de start van je opleiding ontvang je direct al een salaris van minstens €28.500 bruto per jaar, dit loopt tijdens de opleiding verder op. Na het afronden van de opleiding verdien je ongeveer €80.000 bruto per jaar. En het mooie is: je krijgt niet alleen salaris, maar LVNL betaalt ook je volledige opleiding, huisvesting in Kopenhagen én je bent gegarandeerd van een vaste baan na je opleiding! Daarnaast bieden wij nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vergoeding voor je zorgverzekering.

Ervaringen van luchtverkeersleiders

Waar ga je werken? Bekijk de civiele en militaire locaties

Bezoek een voorlichting

Voorlichtingen luchtverkeersleiding

Vragen aan een luchtverkeersleider?

Vragen? Meer weten? Neem contact op!

Afdeling Recruitment en Selectie

Operations

Wil jij aan de slag als luchtverkeersleider bij LVNL? Check de vacature om te zien wanneer je kunt solliciteren en wat deze baan inhoudt. Als je er niet helemaal uitkomt of als je vragen hebt helpen wij je natuurlijk graag!

Afdeling Recruitment en Selectie