Luchtverkeersleiding

Luchtverkeersleiding

Wie aan luchtvaart denkt, kijkt al snel omhoog. Toch speelt luchtvaart zich niet alleen af tussen de wolken, maar ook op de grond. Daar werken wij al meer dan honderd jaar onafgebroken aan een veilig luchtruim. Een belangrijke en verantwoordelijke taak. Zeker nu. Want we staan voor een aantal mooie uitdagingen. Van een veilig en verantwoord gebruik van ons luchtruim, tot het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de luchtvaart. Er is genoeg te doen. En jij kan ons helpen – solliciteer nu!

Werken als luchtverkeersleider

Werken als luchtverkeersleider betekent: altijd het hoofd koel houden, snel beslissingen nemen en die beslissingen helder overbrengen. Je denkt vooruit, anticipeert, verliest nooit de veiligheid uit het oog en bewaart het overzicht. In je werk als luchtverkeersleider praat, luister en handel je op hetzelfde moment. Is dat jou op het lijf geschreven? Check dan hoe je die competenties traint in de opleiding!

Hoe word je luchtverkeersleider?

Om luchtverkeersleider te worden volg je eerst een opleiding bij LVNL. Daarvoor heb je een mbo 4, havo, vwo, hbo of wo diploma of hbo-propedeuse nodig, ben je tussen de 17 en 30 jaar oud, en moet je de selectieprocedure succesvol doorlopen. We willen graag weten of je de druk aankunt, je goed kunt concentreren, ruimtelijk inzicht hebt en verantwoordelijkheidsgevoel. Benieuwd hoe de selectieprocedure eruit ziet? Lees dan snel verder!

Opleiding

Salaris luchtverkeersleider

Bij aanvang van je opleiding tot luchtverkeersleider ontvang je direct al een salaris van € 28.500,- bruto per jaar. Dit salaris loopt tijdens de opleiding verder op. Is je opleiding afgerond en start je als luchtverkeersleider, dan verdien je ongeveer €80.000. Je hebt daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Luchtverkeersleider civiel of militair

LVNL is verantwoordelijk voor zowel civiel als militair luchtverkeer. Als luchtverkeersleider kun je dan ook aan de slag op meerdere locaties. Wil je graag werken op een militaire locatie, dan ga je eerst mee in de reguliere selectie.

civiel en militair

Al gewerkt als luchtverkeersleider?

Heb je al eerder als luchtverkeersleider gewerkt, bijvoorbeeld in het buitenland? Of heb je elders een opleiding gevolgd? Check dan hier de mogelijkheden om bij ons te solliciteren.

Have you worked outside the Netherlands as an air traffic controller? Discover the possibilities to apply for a job at LVNL. Click below.

Zij-instroom