Luchtverkeersleider

Droom jij over een carrière als luchtverkeersleider? Maak werk van je droom en meld je nu aan voor de opleiding tot luchtverkeersleider. Doorloop je het selectieproces succesvol, dan start je opleiding van 2024.

Word luchtverkeersleider

Een baan die vraagt om skills. Wil je graag solliciteren voor luchtverkeersleider civiel of op een militaire locatie? Dat kan via deze pagina! Bij LVNL kun je de opleiding volgen tot luchtverkeersleider voor de civiele of militaire luchtvaart. 

Leer de unieke skills om luchtverkeersleider te worden tijdens de opleiding van LVNL. Want Luchtverkeersleiders zijn op de grond de ogen en oren van de piloten in de cockpit. Ze zorgen voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag, controleren overvliegend verkeer én sturen het de goede kant op.

Je kunt hier direct solliciteren!

Ontdek de mogelijkheden hier

Om luchtverkeersleider te worden ga je eerst bij LVNL in opleiding. Deze duurt tweeëneenhalf tot drie jaar. De opleiding tot luchtverkeersleider is gratis, sterker nog, je krijgt direct salaris.

  • Mentale beeldvorming
  • Besluitvorming 
  • Planning (creativiteit) 
  • Communicatie/Coördinatie 
  • Omgaan met werkdruk 
  • Werkhouding 

Voor de opleiding geldt een selectieprocedure. De job van luchtverkeersleider is verantwoordelijk en uitdagend. Onder andere een goede concentratie en ruimtelijk inzicht zijn vereisten om dit werk te kunnen doen. Dit en meer testen wij in de selectieprocedure om te bepalen of je geschikt bent voor de opleiding.

Ontdek de mogelijkheden hier

Een uitdagende baan bij LVNL

Luchtverkeersleiders zijn op de grond de ogen en oren van de piloten in de cockpit. Ze zorgen voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag, controleren overvliegend verkeer én sturen het de goede kant op.

Naast je taken als luchtverkeersleider kun je binnen onze organisatie bijdragen aan het vergroten en verspreiden van kennis op diverse terreinen. Je kunt bijvoorbeeld teammanager van een groep operationele medewerkers worden, of operationeel supervisor. Binnen onze internationale werkomgeving is er altijd wel een plek te vinden die past bij jouw ambities.

Luchtverkeersleider bij LVNL

Luchtverkeersleider bij LVNL

LVNL: loopbaan en neventaken luchtverkeersleider bij Luchtverkeersleiding Nederland

Arbeidsvoorwaarden en salaris

Luchtverkeersleider is een verantwoordelijke baan die veel van je vraagt. Hier staat een stevig pakket arbeidsvoorwaarden tegenover. Bij de start van je opleiding ontvang je direct al een salaris van €27.000 bruto per jaar.

Dit loopt tijdens de opleiding verder op. Na het afronden van de opleiding verdien je ongeveer €80.000 bruto per jaar (civiel) en € 52.300,- bruto per jaar (militair).

Je hebt daarnaast ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

LVNL: Arbeidsvoorwaarden luchtverkeersleider

LVNL: Arbeidsvoorwaarden luchtverkeersleider

Luchtverkeersleider is een verantwoordelijke baan die veel van je vraagt. Logisch dus dat daar een stevig pakket arbeidsvoorwaarden tegenover staat.

Al gewerkt als luchtverkeersleider?

Heb je al eerder als luchtverkeersleider gewerkt, bijvoorbeeld in het buitenland? Of heb je elders een opleiding gevolgd? Check dan hier de mogelijkheden om bij ons te solliciteren.

Have you worked outside the Netherlands as an air traffic controller? Discover the possibilities to apply for a job at LVNL. Click below.

Al gewerkt als luchtverkeersleider?

Luchtverkeersleider civiel en militair

Als luchtverkeersleider kun je aan de slag bij LVNL op meerdere locaties. Schiphol Amsterdam is de grootste luchthaven van ons land, maar niet onze enige werkplek. Als luchtverkeersleider werk je op de radarafdeling op Schiphol Oost of op één van onze locaties verspreid over Nederland, waaronder ook de zeven militaire luchthavens toe behoren. LVNL is verantwoordelijk voor zowel civiel als militair luchtverkeer.

Luchtverkeersleider civiel en militair