Locaties

Locaties

Iedereen is bekend met het grootste vliegveld Amsterdam Schiphol Airport. Maar ook in Rotterdam, Lelystad, Maastricht, Groningen, Eindhoven, Leeuwarden, Volkel, Gilze-Rijen, Den Helder, Deelen en Woensdrecht vind je vliegvelden waar wij het luchtverkeer veilig begeleiden met starten en landen.

 

Overzicht civiele locaties

Hoe ziet zo’n werkplek eruit? Waarin verschillen de vliegvelden van elkaar? En waarin zijn ze juist hetzelfde? Alles over onze civiele locaties lees je hier.

Overzicht militaire locaties

In samenwerking met het ministerie van Defensie begeleidt LVNL ook het militaire vliegverkeer.

Op de diverse vliegbasissen in ons land zorgen we ervoor dat militaire vliegoefeningen kunnen worden uitgevoerd, dat we onze militairen op missie kunnen sturen en natuurlijk weer veilig thuisbrengen.

Wat het werken met militaire luchtvaart inhoudt en op welke locaties in Nederland je als luchtverkeersleider actief bent, lees je op deze pagina.

Radarverkeersleider militair luchtverkeer

Als luchtverkeersleider op de militaire radar afdeling zorg je voor een veilige en efficiënte verkeersafhandeling, zeven dag per week. Je zorgt tijdens de openstelling van een militaire vliegveld dat de luchtvaartuigen veilig van en naar het vliegveld kunnen komen of je begeleid vliegtuigen die over Nederland vliegen. Dit doe je ook voor de burgerluchtvaart die op veel vliegvelden medegebruik heeft, wist je dat vliegtuigen van en naar Eindhoven volledig door militaire luchtverkeersleiders afgehandeld wordt?

De militaire radarluchtverkeersleiding omvat twee soorten luchtverkeersleiding: algemene verkeersleiding (area) dit is het begeleiden van vluchten over het land en naderingsverkeersleiding (approach) deze zorgt dat de vliegtuigen in de juiste volgorde de landing aanvangen. Deze twee disciplines verzorgen samen de luchtverkeersdienstverlening in het militaire deel van het Nederlands luchtruim. Het radarcentrum van de militaire luchtverkeersleiding is gehuisvest naast die van de LVNL op Schiphol Oost. Deze werkzaamheden vinden ook in de avonduren plaats.

In de praktijk spreken we over twee soorten van specialisatie als luchtverkeersleider: torenverkeersleider (op een van de zeven velden) en radarverkeersleider (op Schiphol Oost).

Radarverkeersleider militair luchtverkeer