Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is een compact en overzichtelijk regionaal vliegveld, voor vracht én passagiers. Er wordt op veel bestemmingen gevlogen, vooral in Europa. Het vliegveld ligt dichtbij Duitsland en België. De stad Maastricht ligt 10 km ten zuiden van het veld. Het vliegveld is iedere dag open van 06.00 tot 24.00 uur.

Wat maakt het werk van een luchtverkeersleider op Maastricht Aachen Airport interessant?

Je hebt als verkeersleider op Maastricht Aachen Airport te maken met een combinatie van vakantiecharters, cargovluchten en recreatieve vluchten. Je werkt zowel met vliegtuigen die vliegen met Visual Flight Rules (VFR, op zicht) als met Instrumental Flight Rules (IFR, met behulp van instrumenten). In 2019 waren er zo’n 16.000 vliegbewegingen.

Wat Maastricht Aachen Airport kenmerkt en onderscheidt van de andere vliegvelden is de infrastructuur: er is één start- en landingsbaan met maar weinig taxibanen. Daarbij liggen er drie verschillende vliegvelden binnen 25 km, waarvan de Nato Airbase GeilenKirchen op de landsgrens met Duitsland. Dit maakt het een erg afwisselende luchthaven om te werken.

In 2022 verplaatst de fysieke luchtverkeersleiding van Maastricht Aachen Airport naar het hoofdkantoor van LVNL op Schiphol-Oost. We maken hiervoor gebruik van de remote tower technologie. Dit betekent dat vanaf dan luchtverkeersleiders vanuit het remote tower center op Schiphol-Oost het aankomende en vertrekkende vliegverkeer op deze luchthaven begeleiden.

Wat maakt het werk van een luchtverkeersleider op Maastricht Aachen Airport interessant?

Met welk team werk je samen op Maastricht Aachen Airport?

In totaal werken er op dit moment veertien luchtverkeersleiders op Maastricht Aachen Airport. Bij iedere dienst bestaat het team uit één luchtverkeersleider Tower en een luchtverkeersleider Approach, zonder assistenten. Het luchtverkeersleidersbestand wordt de komende jaren verder aangevuld.

Met welk team werk je samen op Maastricht Aachen Airport?