Vliegbasis Woensdrecht

Vliegbasis Woensdrecht

Vliegbasis Woensdrecht ligt in de gemeente Woensdrecht, tussen Bergen op Zoom en Antwerpen. De basis is de Main Support Base van de Koninklijke Luchtmacht, waar de opleidingen, meteorologische ondersteuning, logistiek en het onderhoud voor de gehele Luchtmacht en Defensie plaatsvindt.

Naast lesvliegtuigen van de Luchtmacht gebruiken de andere vliegbases en civiele medegebruikers het vliegveld voor training en onderhoud.

Wat maakt het werk van een luchtverkeersleider op Vliegbasis Woensdrecht interessant?

De vliegbasis kenmerkt zich door pieken van complex circuitverkeer (PC7, F-16, F-35, helikopters en airliners) afgewisseld met momenten van weinig verkeer. Daarom is vanuit niets kunnen versnellen erg belangrijk.

Tijdens de pieken krijg je te maken met verschillende circuits met leerling-vliegers die soms niet doen wat je verwacht. Dit kan, zeker in combinatie met andere vliegtuigtypen, tot complexe situaties leiden waarin je je plannen snel moet kunnen aanpassen. Je moet creatief zijn. Op Woensdrecht valt niet veel vooraf te plannen.

Wat maakt het werk van een luchtverkeersleider op Maastricht Aachen Airport interessant?

Met welk team werk je samen op Maastricht Aachen Airport?

In totaal werken er vier verkeersleiders, zes assistent-verkeersleiders en één Airfield Manager op de vliegbasis. Het team in de toren tijdens een dienst bestaat uit een verkeersleider, een ground controller en een assistent.

Als torenverkeersleider op een militair veld ben je eindverantwoordelijk voor het team tijdens een dienst. Je moet leiding kunnen en willen geven en eindverantwoordelijkheid nemen. Een normale werkdag is van 09.00 tot 17.00 uur, tenzij er sprake is van een militaire oefening of speciale activiteit.

Met welk team werk je samen op Vliegbasis Woensdrecht?