Op de Radar

Op de Radar

Benieuwd naar hoe het is om als luchtverkeersleider te werken op onze verschillende werklocaties, wat de verschillen zijn en wat het werk zo bijzonder maakt? Check dan de vlogs en kom alles te weten over het werk van een luchtverkeersleider!

Ontdek het werk van onze luchtverkeersleiders

In de vlogserie 'Op de Radar' gaan wij langs bij onze verschillende luchtverkeersleiders, welke werkzaam zijn op de luchtverkeerstorens van Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Vliegbasis Eindhoven, Maastricht Aachen Airport, Groningen Airport Eelde en Vliegbasis Gilze-Rijen. Benieuwd naar hoe het is om als luchtverkeersleider te werken op deze locaties, wat de verschillen zijn en wat het werk zo bijzonder maakt? Check dan de volledige serie op ons YouTube kanaal en ontdek wat het werk allemaal inhoudt!

Op de Radar

Wat ga je doen als luchtverkeersleider?

In de toren of achter de radar begeleid je het vliegverkeer van vertrek tot landing en leid je het verkeer hoog in de lucht in goede banen. Je houdt de vliegtuigen en weersomstandigheden in de gaten en geeft piloten instructies over hoogte, snelheid, koers en op welke landingsbaan zij kunnen landen. Dat doe je voor allerlei soorten vliegtuigen tegelijk, dus dat is lekker veel schakelen! Dagelijks zorgen de luchtverkeersleiders bij LVNL voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag - zowel voor de civiele, als de militaire luchtvaart.

Let op: Solliciteer vóór 1 mei om nog in aanmerking te komen voor een opleidingsplek in het voorjaar van 2025!

Waar kom je te werken?

Als luchtverkeersleider kun je op verschillende locaties in Nederland komen te werken, waar jij komt te werken wordt gedurende de opleiding bepaald. Bij LVNL kun je luchtverkeersleider worden op een civiele of militaire locatie. Op elke locatie ziet het werk er weer anders uit.

Wanneer je komt te werken op een civiele locatie, dan werk je op Schiphol, Rotterdam, Lelystad, Groningen (Eelde) of Maastricht (Beek). Daarnaast is er de radarafdeling op Schiphol-Oost (Area Control Centre en Approach).

Ga je werken op een militaire locatie, dan werk je op de locatie Leeuwarden, Woensdrecht, Eindhoven, Gilze-Rijen, De Kooy, Volkel of Deelen. Daarnaast is het mogelijk dat je als luchtverkeersleider op de radarafdeling op Schiphol-Oost voor het militaire luchtruim komt te werken.