Op de Radar

Benieuwd naar hoe het is om als luchtverkeersleider te werken op onze werklocaties, wat de verschillen zijn en wat het werk zo bijzonder maakt? Check dan de vlog serie op ons YouTube kanaal!

Op de Radar

Op de Radar

Bekijk de trailer van deze serie

Op de radar

In de vlogserie 'Op de Radar' gaan wij langs bij luchtverkeersleiders Rosemijn, Mark, Camiel en Stefan welke werkzaam zijn op de luchtverkeerstorens van Rotterdam The Hague Airport, Vliegbasis Eindhoven, Groningen Airport Eelde en Vliegbasis Gilze-Rijen. Benieuwd naar hoe het is om als luchtverkeersleider te werken op deze locaties, wat de verschillen zijn en wat het werk zo bijzonder maakt? Check dan de volledige serie op YouTube!

Wat doe je als luchtverkeersleider?

In de toren of achter de radar zorg je dat het vliegverkeer veilig kan opstijgen en landen, en leid je het verkeer hoog in de lucht in goede banen. Je houdt de vliegtuigen en weersomstandigheden in de gaten en geeft piloten instructies over hoogte, snelheid en landingsbaan. Voor allerlei vliegtuigen tegelijk, dus dat is lekker veel schakelen! Wil je graag solliciteren voor een baan als luchtverkeersleider?

Let op: Solliciteer vóór 1 december om in aanmerking te komen voor een opleidingsplek in 2024!

Wat zijn de taken van een luchtverkeersleider?

Op welke locaties werken onze luchtverkeersleiders?

Dagelijks zorgen de luchtverkeersleiders bij LVNL voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag - zowel voor de civiele, als de militaire luchtvaart.

Als Luchtverkeersleider kan je komen te werken op een van onze civiele vliegvelden: Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Groningen (Eelde), Maastricht (Beek), Rotterdam en Lelystad of militaire locaties: Woensdrecht, Eindhoven, Gilze-Rijen, De Kooy, Volkel en Leeuwarden. Daarnaast is er een militaire afdeling op Schiphol.

Benieuwd hoe jij luchtverkeersleider kan worden bij LVNL? Klik dan hier voor alle info!

Evenementen