HR Business Support

HR Business Support

Bij de afdeling HR Business Support van LVNL draait het allemaal om optimale HR dienstverlening. Het goed organiseren van de administratieve processen voor mensen die bij LVNL komen werken bijvoorbeeld, of voor medewerkers die doorstromen of afscheid nemen. Maar ook: het beantwoorden van allerlei vragen, een optimale systeemondersteuning en verdere ontwikkeling daarvan, en het zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Werken bij HR Business Support

HR Business Support is betrokken bij álle afdelingen van LVNL. Systeemspecialisten, medewerkers van het bedrijfsrestaurant, luchtverkeersleiders: iedere medewerker maakt gebruik van de systemen van HR en kan met vragen terecht bij een HR medewerker. Bij Business Support kun je werken in diverse functies: als specialist HR systemen, HR support medewerker en specialist Health, Safety and Environment.

Werken op HR Business Support

Ilse, teamleider HR Business Support:

‘HR Business Support is altijd bereikbaar en benaderbaar: een visitekaartje voor LVNL.’

Wat ga je doen als je voor HR Business Support gaat werken?

‘Bij HR Business Support vind je allereerst specialisten die zorgen voor het inrichten en onderhouden van de HR systemen. Denk aan ‘self service’ systemen waarmee medewerkers bijvoorbeeld ouderschapsverlof of vakanties kunnen inzien, goedkeuren of inplannen.

Daarnaast kun je hier werken als HR support medewerker. Als support medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen, zorg je voor de administratieve afwikkeling van alle in-, door- en uitstromende medewerkers en werk je nauw samen met de HR business partner.

Tot slot werken er specialisten Health, Safety and Environment bij ons: zij zorgen voor veilige werkomstandigheden en een gezonde werkomgeving.’

Naar wie is de afdeling Business Support op zoek?

‘Voor de functie van specialist in HR systemen zijn we op zoek naar mensen die een hbo- opleiding hebben afgerond in een relevante richting zoals bijvoorbeeld Informatiemanagement of Bedrijfskunde.

Voor een functie als HR support medewerker vragen we minimaal een mbo-achtergrond met relevante werkervaring. Dat hoeft niet per se in de HR te zijn, maar het is wel belangrijk dat je bekend bent met administratieve processen. En dat je zorgvuldig, enthousiast en taalkundig sterk bent, zowel mondeling als schriftelijk.

Wil je werken als specialist Health, Safety and Environment, dan vragen we om een afgeronde mbo- of hbo-opleiding of ervaring in een relevant werkgebied. Dan moet je denken aan ervaring als arbo-coördinator of instructeur in ehbo of de bedrijfshulpverlening.’

Wat maakt het zo leuk om op deze afdeling te werken?

‘We werken veel met elkaar samen in een heel fijn team. Je hebt bij ons heel veel contact met mensen binnen én buiten de organisatie. Iedereen heeft zijn eigen aandachtsgebieden, maar tegelijkertijd zijn we allemaal ‘allround’.

De werkzaamheden die je naast je basiswerkzaamheden uitvoert zijn ook ontzettend leuk en leerzaam. Zo kun je bijvoorbeeld aanspreekpunt zijn voor trainees, meedenken over een nieuwe wervingscampagne of meedraaien in diverse projecten, zoals het verbeteren van de onboarding voor nieuwe medewerkers.’

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

‘Een grote klus is nu de integratie van de militaire luchtverkeersleiding. Een mooie uitdaging! Er moeten contracten worden gemaakt, een administratief proces worden ingericht, beheerders worden aangewezen - en dat voor een hele organisatie in één keer.

Daarnaast zijn we ook druk met het optimaliseren van onze dienstverlening. Onze supportmedewerkers zoeken daarbij steeds vaker de managers zelf op, om ze systemen uit te leggen of wegwijs te maken. En wat ook een mooi project is: we zijn druk bezig om de ‘self service’ voor medewerkers te verbeteren. Als je op een eenvoudige manier zelf je belangrijke zaken kunt regelen, zoals vakanties of zorgverlof, dan maakt dat het werk nóg aangenamer.’

Wil jij ook werken bij deze afdeling van LVNL? Kijk dan snel bij de vacatures!

Anique’s ervaringen op deze afdeling

Na haar hbo-opleiding Executive Officemanagement had ze diverse banen, maar de luchtvaart heeft Anique altijd aangetrokken. ‘Ik vlieg graag en verschillende familieleden werken aan boord. Dus toen ik een vacature bij LVNL zag, trok die meteen mijn aandacht. Ik had geen idee dat LVNL zo’n grote en diverse organisatie zou zijn.’

Anique’s ervaringen op deze afdeling

Meer persoonlijke verhalen van collega's

Nieuwsgierig naar meer persoonlijke verhalen over het werken bij Luchtverkeersleiding Nederland? Ben jij benieuwd hoe het echt is om te werken als bijvoorbeeld luchtverkeersleider, businessanalist, monteur of developer bij LVNL? Je leest het in deze serie blogs!