Luchtverkeersleider

Luchtverkeersleider

Wie aan luchtvaart denkt, kijkt al snel omhoog. Toch speelt luchtvaart zich niet alleen af tussen de wolken, maar ook op de grond. Daar werken wij al meer dan honderd jaar onafgebroken aan een veilig luchtruim. Een belangrijke en verantwoordelijke taak. Zeker nu. Want we staan voor een aantal mooie uitdagingen. Van een veilig en verantwoord gebruik van ons luchtruim, tot het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de luchtvaart. Er is genoeg te doen. En jij kan ons helpen – solliciteer nu!

Werken als luchtverkeersleider

Werken als luchtverkeersleider betekent: altijd het hoofd koel houden, snel beslissingen nemen en die beslissingen helder overbrengen. Je denkt vooruit, anticipeert, verliest nooit de veiligheid uit het oog en bewaart het overzicht. In je werk als luchtverkeersleider praat, luister en handel je op hetzelfde moment. Is dat jou op het lijf geschreven? Check dan hoe je die competenties traint in de opleiding!

Werken als luchtverkeersleider

Werken als luchtverkeersleider

Loopbaan en neventaken luchtverkeersleider

Hoe word je luchtverkeersleider?

Om luchtverkeersleider te worden volg je eerst een opleiding bij LVNL. Daarvoor heb je een MBO-4, HAVO-diploma of HBO-propedeuse nodig, ben je tussen de 17 en 30 jaar oud, en moet je de selectieprocedure succesvol doorlopen. We willen graag weten of je de druk aankunt, je goed kunt concentreren, ruimtelijk inzicht hebt en verantwoordelijkheidsgevoel. Benieuwd hoe de selectieprocedure eruit ziet? Lees dan snel verder!

De ervaringen

Salaris tijdens je opleiding

De opleiding tot luchtverkeersleider is veeleisend, en daar staat dan ook een stevig pakket arbeidsvoorwaarden tegenover! Bij de start van je opleiding ontvang je direct al salaris, deze bedraagt €2.388 bruto per maand, dit loopt tijdens de opleiding verder op na het behalen van verschillende onderdelen. En het mooie is: je krijgt niet alleen salaris, maar LVNL betaalt ook je volledige opleiding, huisvesting in Kopenhagen én je bent gegarandeerd van een vaste baan na je opleiding! Na het afronden van de opleiding kan je salaris verder oplopen tot €12.277 bruto per maand*. Daarnaast bieden wij nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vergoeding voor je zorgverzekering en andere toeslagen.

*excl. vergoedingen en toeslagen zoals een onregelmatigheidstoeslag

Arbeidsvoorwaarden luchtverkeersleider

Arbeidsvoorwaarden luchtverkeersleider

Luchtverkeersleider is een verantwoordelijke baan die veel van je vraagt.

Luchtverkeersleider civiel of militair

LVNL is verantwoordelijk voor zowel civiel als militair luchtverkeer. Als luchtverkeersleider kun je dan ook aan de slag op meerdere locaties. Wil je graag werken op een militaire locatie, dan ga je eerst mee in de reguliere selectie.

Luchtverkeersleider civiel of militair

Al gewerkt als luchtverkeersleider?

Heb je al eerder als luchtverkeersleider gewerkt, bijvoorbeeld in het buitenland? Of heb je elders een opleiding gevolgd? Check dan hier de mogelijkheden om bij ons te solliciteren.

Have you worked outside the Netherlands as an air traffic controller? Discover the possibilities to apply for a job at LVNL. Click below.