Selectieronde 2: FEAST

Selectieronde 2: FEAST

De FEAST test geeft een uitgebreid beeld van de capaciteiten die je nodig hebt als luchtverkeersleider. Ze richten zich op diverse essentiële vaardigheden, waaronder: ruimtelijk inzicht, snel en nauwkeurig checken van informatie en cijfermatig inzicht.

Capaciteitentest

Voor deze tweede selectieronde kom je naar ons hoofdgebouw op Schiphol Oost. De capaciteitentest bestaat uit een aantal testen die achter de computer worden afgenomen.

De FEAST is bedoeld om je basisvaardigheden en capaciteiten te meten op het gebied van besluitvorming, planningsvermogen, geheugen, logisch redeneren, visuele waarneming, aandacht, multitasking en ruimtelijke oriëntatie. Ook testen we tijdens de FEAST je kennis van de Engelse taal. Door deze capaciteiten grondig te testen, kunnen we een goed beeld krijgen van je geschiktheid en potentieel als luchtverkeersleider.

Het is mogelijk om je inhoudelijk voor te bereiden op de FEAST. Wanneer je in selectieronde 1 de Neurolympics succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een e-mail met een link om je voor te kunnen bereiden!

Selectierondes Luchtverkeersleider

 • Selectieronde 1: NeurOlympics

  Deze online test bestaat uit 4 games waarmee we een beeld willen krijgen van je cognitieve vaardigheden op het gebied van o.a. werkgeheugen, anticipatievermogen, controle en aandachtsvermogen.

  Meer over Neurolympics
  Selectieronde 1: NeurOlympics
 • Selectieronde 2: Capaciteitentest

  Deze testen geven een beeld van de capaciteiten die je nodig hebt als luchtverkeersleider zoals: ruimtelijk inzicht, snel en nauwkeurig checken van informatie en cijfermatig inzicht.

  Meer over Selectieronde
  Selectieronde 2: Capaciteitentest
 • Selectieronde 3: RADAR

  De Radar is een arbeidsproef waarbij je op een gesimplificeerde wijze vliegtuigen moet begeleiden door een aantal checkpoints. Ook deze test wordt op de computer afgenomen.

  Selectieronde 3: RADAR
  Selectieronde 3: RADAR
 • Selectieronde 4: Assessment

  Tijdens het assessment wordt een aantal competenties bekeken die van belang zijn tijdens de opleiding tot luchtverkeersleider zoals samenwerken, stressbestendigheid en prestatiegerichtheid.

  Selectieronde 4: Assessment
  Selectieronde 4: Assessment
 • Selectieronde 5: Interview

  Het interview duurt ongeveer anderhalf uur en is gericht op het in kaart brengen van jouw motivatie, persoonlijkheid en een aantal voor de opleiding en functie benodigde competenties.

  Selectieronde 5: Interview
  Selectieronde 5: Interview
 • Selectieronde 6: Job Sample

  De Job sample is een luchtverkeersleiding-simulatie waarin jij verkeersleider speelt die een hoeveelheid luchtverkeer afhandelt rondom een luchthaven.

  Selectieronde 6: Job Sample
  Selectieronde 6: Job Sample

Contact

Afdeling Recruitment en Selectie

Operations

Wil jij aan de slag als luchtverkeersleider bij LVNL? Check de vacature om te zien wanneer je kunt solliciteren en wat deze baan inhoudt. Als je er niet helemaal uitkomt of als je vragen hebt helpen wij je natuurlijk graag!

Afdeling Recruitment en Selectie