Selectieprocedure

Selectieprocedure

Studie afgerond en aan het kijken naar een vervolgbaan of -studie? Wij zijn continu op zoek naar potentiële luchtverkeersleiders. 

Houd voor het doorlopen van het selectieproces rekening met ongeveer 26 weken. We doen ons best om de benodigde tijd terug te brengen. Het huidige selectieproces is gericht op de klas in het voorjaar van 2024. 

De opleiding bestaat uit twee delen, de Initial Training en de Unit Training. Hou er rekening mee dat een gedeelte van de Initial Training op dit moment plaatsvindt in Kopenhagen. 

Het selectieproces

Om in aanmerking te komen voor de selectie van luchtverkeersleider (civiel of militaire luchtvaart) beschik je over de volgende diploma's: MBO4 , HAVO, VWO, hbo-propedeuse, HBO of WO. Daarnaast ben je minimaal 17 jaar en maximaal 30 jaar op het moment van solliciteren en moet je bevoegd zijn om in de EU te werken.

Als Luchtverkeersleider kan je komen te werken op een van onze civiele vliegvelden: Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Groningen (Eelde), Maastricht (Beek), Rotterdam en Lelystad of militaire locaties: Woensdrecht, Eindhoven, Gilze-Rijen, De Kooy, Volkel en Leeuwarden. Daarnaast is er een militaire afdeling op Schiphol.

De job is verantwoordelijk en uitdagend. Ook een goede concentratie en ruimtelijk inzicht zijn vereisten. Dit testen wij in de selectieprocedure. Wanneer je gesolliciteerd hebt en je voldoet aan de selectiecriteria word je uitgenodigd voor de eerste selectiefase. Deze eerste ronde kun je thuis achter je computer maken. De tweede fase bestaat uit een aantal capaciteitentesten (FEAST). De volgende selectierondes bestaan uit een arbeidsproef, een assessment, een interview en een job-sample. Tot slot word je medisch gekeurd.

Kom naar een voorlichting!

We organiseren regelmatig zowel online voorlichtingen als voorlichtingen bij LVNL op Schiphol-Oost. Je kan jouw vragen stellen over de opleiding en het selectieproces aan luchtverkeersleiders, leerlingen en selectiepsychologen. Blijf de website en onze social-mediakanalen in de gaten houden voor updates en meld je aan voor de voorlichtmomenten. Uiteraard kun je ons altijd bereiken via [email protected].

Luchtverkeersleider civiel en militair

Als luchtverkeersleider kun je aan de slag bij LVNL op meerdere locaties. Schiphol Amsterdam is de grootste luchthaven van ons land, maar niet onze enige werkplek. Als luchtverkeersleider werk je op de radarafdeling op Schiphol Oost of op één van onze locaties verspreid over Nederland, waaronder ook de zeven militaire luchthavens toe behoren. LVNL is verantwoordelijk voor zowel civiel als militair luchtverkeer.

Video playlist

Video playlist

Video playlist van Aflevering 1: Hoe word je luchtverkeersleider?

Veelgestelde vragen

Contact

Afdeling Recruitment en Selectie

Operations

Wil jij aan de slag als luchtverkeersleider bij LVNL? Check de vacature om te zien wanneer je kunt solliciteren en wat deze baan inhoudt. Als je er niet helemaal uitkomt of als je vragen hebt helpen wij je natuurlijk graag!

Afdeling Recruitment en Selectie